rundtomsklerose

rundtomsklerose

Om denne blog

Jeg vil via denne blog dele nyheder, erfaringer og overvejelser om sklerose og relaterede emner med dig.

For at kunne skrive en kommentar skal du tilføjes som bruger; send mig din e-mail adresse, hvis du ønsker dét. Brugere kan logge sig ind med deres e-mail adresse og adgangskoden: rundtomsklerose. Når du klikker på den lillebitte, sorte trekant til højre for "Husk mig", kommer du ind. Den findes i højre spalte under listen over tidligere indlæg, så scrol ned.

27. Rask imod alle odds

rundt om skleroseOprettet af Anne-Kirsten Brønserud fre, november 14, 2014 16:52:30

Selvom nedennævnte bog ikke handler om sklerose, men om kræft, bliver jeg nødt til at dele den med jer. Jeg er overbevist om, at den rummer visdom, som også mennesker med sklerose – ja alle mennesker - kan have gavn og glæde af. Dens anbefalinger er fremkommet ved grundig forskning og fremstilles på en måde, som virkelig inspirerede mig. Bogen satte tanker i gang og gav mig lyst til – og dermed let ved – at forbedre mine daglige vaner.

Bogen handler om mennesker, som kommer sig af kræft – på trods af at de har fået at vide, at deres kræft er uhelbredelig. En del af dem er udskrevet til palliativ pleje efter at have været igennem operation, kemoterapi og/eller stråler. Andre påbegynder konventionel behandling, men fravælger den undervejs. Uanset behandlingsvalg demonstrerer de mange cases i hvor høj grad bevidstheden styrer kroppen.

Forfatteren er den amerikanske Kelly Turner, psykoterapeut, forsker, rådgiver og underviser indenfor holistisk onkologi (læren om kræftsygdomme). Det er ærgerligt, at bogens originaltitel ”Radical Remission: Surviving Cancer Against All Odds” er blevet oversat til ”Nøgler til spontan helbredelse”, for som det fremgår af bogens mange personlige historier, er der langt fra tale om noget ”spontant”, dvs noget der sker pludseligt og nærmest af sig selv, men derimod om mange måneders eller års ihærdige arbejde. I en del tilfælde opnås der heller ikke fuldstændig ”helbredelse”, men en ”remission”, dvs. en delvis forsvinden / en aftagen af sygdommen, som gør det muligt at leve godt trods en dyster diagnose. Kelly Turner definerer selv begrebet ”radical remission” som ”enhver helbredelse for kræft, der er statistisk uventet.”

Selvom uventede helbredelser er sjældne og i øjeblikket videnskabelig set uforklarlige, er det en kendsgerning, at nogle mennesker rent faktisk kurerer deres kræft imod alle odds. Kelly Turner mener, at forskere har en forpligtelse til at undersøge sådanne ikke-normale forløb i stedet for at se bort fra dem og har viet sit liv til en sådan forskning. Hun skriver:

”Jeg spørger alle onkologer [læger der arbejder med kræft], jeg møder, om de nogensinde har set et eksempel på spontan helbredelse i deres praksis, og indtil nu har hver og en af dem svaret ja. Derpå spørger jeg, om de gav sig til at publicere casen/casene i et medicinsk tidsskrift, og indtil nu har hver og en af dem svaret nej.”

Kelly Turner har (bl. a. ved hjælp af interview) undersøgt, hvad ”overleverne” af kræft har gjort for at blive raske og har desuden rejst jorden rundt i ti måneder for at interviewe 50 ikkevestlige alternative behandlere om deres tilgang til kræft. Hendes forskning omfatter analyse af over tusinde publicerede tilfælde af ”spontan” helbredelse, og hun fandt frem til de faktorer, som kan spille en rolle. Hendes bog har et kapitel om hver af de ni faktorer, som kræftoverleverne hyppigst anvendte, nemlig:

· At ændre kosten radikalt, hvilket oftest betød at nedsætte mængden af eller helt fjerne søde sager (sukker fodrer kræftceller), kød, mejeriprodukter og raffinerede fødevarer samt øge indtagelsen af grøntsager og frugt (økologisk!) kraftigt

· At tage kontrol over sit helbred, dvs medvirke aktivt til sin egen helbredelse og være villig til at foretage forandringer i sit liv samt være i stand til at tackle modstand eller skepsis fra omgivelserne

· At følge sin intuition, dvs komme i kontakt med kroppens medfødte, livsreddende instinkt og lytte til hvad kroppen har brug for til at blive rask

· At bruge urtemedicin og kosttilskud for at støtte immunforsvaret

· At komme af med undertrykte følelser, f. eks. vrede og frygt. Målet er ikke at tvinge os til at være glade hele tiden, men at lade alle slags følelser flyde ind i os, gennem os og væk fra os

· At arbejde systematisk på at finde måder at øge den mængde af kærlighed, glæde og lykke, vi oplever i nuet på, fordi det øger immunforsvarets evne til at fjerne kræftceller ganske betydeligt samt sender helbredende og lykkefremmende hormoner ud i blodkredsløbet

· At tage imod omsorg fra andre, dvs bruge og styrke sit sociale netværk

· At opnå dybere spirituel kontakt. Mange af de interviewede mente, at det sjælelige eller det spirituelt energimæssige aspekt af mennesket er den vigtigste del af os, og at kroppen til sidst bliver slidt ned eller bliver syg, hvis vi glemmer regelmæssigt at forbinde os med det. Det sunde menneske skaber regelmæssigt kontakt mellem den handleorienterede krop og den fredsorienterede sjæl.

· At have gode grunde til at leve. Overleverne var meget optagede af alt det, de stadig ønskede at udrette og havde ”en tørst efter livet” snarere end en frygt for døden

Kelly Turner understreger, at alle ni faktorer er lige vigtige, og at flertallet af de kræftoverlevere, hun studerede, ”i hvert fald i nogen grad satsede på alle ni faktorer”, men at alle mennesker er forskellige og må finde frem til deres egen personlige vej mod helbredelse. Hvert kapitel afsluttes med en personlig beretning fra mennesker, som har overlevet prostatakræft, brystkræft, lungekræft, tyktarmskræft, m.m.
Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.
Oprettet af Anne-Kirsten ons, november 19, 2014 19:04:24

Hej Birte!
Tak for din kommentar. Ja, det er virkelig ærgerligt med den "poppede" titel. Der står endda i bogen, at det er med det amerikanske forlags accept, at "radical remission" er blevet oversat til "spontan helbredelse". Jeg læser en del af den her slags bøger, men synes at denne adskiller sig ved sin seriøsitet og ved, at dens anbefalinger har virket for nogen. Det var derfor jeg ikke kunne lade være med at dele den med andre.

Oprettet af Birte Heldorf fre, november 14, 2014 17:01:25

Tak Kirsten, for din vise anmeldelse. Grundet den misvisende danske titel, meldte jeg bogen fra. Forstår nu, at den indeholder visdom om det personlige drive og store engagement, der kan føre til spontan helbredelse.