rundtomsklerose

rundtomsklerose

Om denne blog

Jeg vil via denne blog dele nyheder, erfaringer og overvejelser om sklerose og relaterede emner med dig.

For at kunne skrive en kommentar skal du tilføjes som bruger; send mig din e-mail adresse, hvis du ønsker dét. Brugere kan logge sig ind med deres e-mail adresse og adgangskoden: rundtomsklerose. Når du klikker på den lillebitte, sorte trekant til højre for "Husk mig", kommer du ind. Den findes i højre spalte under listen over tidligere indlæg, så scrol ned.

20. Så meget for de fine ord!

rundt om skleroseOprettet af Anne-Kirsten Brønserud tir, april 23, 2013 13:31:44

Debatten om plejehjemsforhold for mennesker med sklerose kører stadig i Fyens Stiftstidende; den 21.4.13 omhandler forsiden samt side 4 og 5 sagen.

I modsætning til andre store kommuner anbringer Odense kommune mennesker med sklerose på almindelige plejehjem blandt gamle og demente.

Man kan læse, at ”Trods sit svære fysiske handicap med fremadskreden sklerose har 37-årige Jacob Christensen planer om at skifte sin plejebolig på Frederiksbroen Plejecenter ud med egen bolig og omfattende assistance fra hjemmeplejen.” Hans beslutning viser, hvor megen praksis der er bag myndighedernes fine ord om at ”imødekomme borgernes behov” på plejehjemmene.

Chefen for Ældre- og Handicapforvaltningen skriver ellers : ”I Odense kommune arbejder vi benhårdt for at give den enkelte borger bedst mulig støtte i forhold til at kunne leve et meningsfuldt hverdagsliv.” (læserbrev i Fyens Stiftstidende 13.4.13)

Rådmand Jane Jegind (V) fra Ældre- og Handicapforvaltningen udtaler: ”Vi skal være gode til hele tiden at følge op med en individuel dialog om, hvordan vi som kommune bedst hjælper den pågældende borger med at opfylde dennes ønsker og drømme.” (interview i Fyens Stiftstidende, 21.4.13)

Men Jacob Christensen kunne altså ikke få sine ønsker opfyldt på et odenseansk plejehjem!