rundtomsklerose

rundtomsklerose

Om denne blog

Jeg vil via denne blog dele nyheder, erfaringer og overvejelser om sklerose og relaterede emner med dig.

For at kunne skrive en kommentar skal du tilføjes som bruger; send mig din e-mail adresse, hvis du ønsker dét. Brugere kan logge sig ind med deres e-mail adresse og adgangskoden: rundtomsklerose. Når du klikker på den lillebitte, sorte trekant til højre for "Husk mig", kommer du ind. Den findes i højre spalte under listen over tidligere indlæg, så scrol ned.

14. Sundhedspolitik: det går da fremad

rundt om skleroseOprettet af Anne-Kirsten Brønserud søn, januar 27, 2013 12:54:48

Det går langsomt med ændringer indenfor sundhedsområdet - og især i det offentlige sundhedssystem, så vi må huske at glæde os over de små fremskridt, der trods alt sker. Selvom det ikke er syv-mile-skridt, går de dog i den rigtige retning. Jeg har hér samlet tre fremskridt: .

For det første er det nu blevet lovligt at skrive på bøtten med vitaminerne B1, B2, B3, B6, B8 og B12, at de bidrager til nervesystemets normale funktion!
Og at B1, B3, B6, B8, B9, B12, C-vitamin og magnesium bidrager til normale psykologiske funktioner!

Som jeg beskriver i min bog (side 468 - 472) har helsekost-branchen i årevis været hårdt ramt af den europæiske lov om ”anprisning”, som de danske myndigheder tolker meget stramt og har brugt til at få fjernet gode helseprodukter fra hylderne. Loven forbyder producenterne at angive, at en fødevare kan forebygge, lindre eller helbrede sygdomme. Da kosttilskud hører under fødevarer, må der ikke på emballagen stå, hvilke sundhedsmæssige fordele kosttilskuddet har.

Nu er der langt om længe blevet givet tilladelse fra Den Europæiske Fødevareautoritet, EFSA, til at fortælle om nogle af de virkninger, som nogle kosttilskud, primært vitaminer og mineraler, kan have. EFSA’s opgave er at levere forskningsbaserede risikovurderinger på fødevareområdet og at yde EU objektiv og uafhængig rådgivning baseret på den nyeste forskning.

I den anledning har Natur-Drogeriet lavet et hæfte med titlen ”Viden” med oversigt over de nu lovlige EFSA-anprisninger og en oversigt over, hvilke af firmaets produkter indholdsstoffet findes i. Hæftet kan bestilles gratis hos Natur-Drogeriet eller Helsam.

For det andet blev der i oktober 2012 afholdt en EU-konference om komplementær og alternativ behandling, hvorfra en deklaration (sendt til Europakommissionen, Europaparlamentet og til alle landene i EU) påpeger værdien af komplementær og alternativ behandling både for borgerne og for medlemslandenes sundhedssystemer.

Fra konferencen opfordres EU-landene blandt andet til at være mere åbne overfor komplementær og alternativ behandling og inddrage den i deres nationale sundhedssystem samt til at sørge for, at alle borgere har lige adgang til komplementær og alternativ behandling (i dag er den begrænset til dem, der har råd til det, fordi man selv skal betale).

Du kan læse deklarationen på http://www.alternativ.no/element_db/13/1393_CAM_declaration.pdf

For det tredje bruger et stigende antal sygeplejersker allerede alternative behandlingsmetoder i deres arbejde. Typisk på gynækologisk-obstetriske afdelinger, på kræftafdelinger eller inden for den palliative (lindrende) sygepleje, hvor sygeplejersker er med til at udføre eksempelvis akupunktur.

For nylig har Dansk Sygeplejeråd anbefalet, at der kommer mere fokus på alternative behandlingsformer i sygeplejerskernes grunduddannelse. De mangler viden og retningslinjer indenfor alternativ behandling og ønsker, at der etableres formaliserede uddannelser inden for området på diplomniveau samt muligheder for efter- og videreuddannelse for sygeplejersker, som arbejder med alternativ behandling.